AK Parti'den Uyar'a proje ziyareti,...

AK Parti




AK Parti basından sorumlu Bandırma Başkan Yardımcısı Yakup Ataş ve yerel yönetimlerden sorumlu başkan yardımcısı Bora Öziş, Tarım İlçe Müdürü Sefa Uyar'ı ziyaret etti. Yaklaşık olarak 45 dakika süren ziyarette Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi programı kapsamında üreticilere verilecek olan makine ve ekipman destekleri ele alındı.

AK Parti ilçe başkanlığı olarak bu projeden ilçe genelindeki tüm üreticilerin faydalanmasını istediklerini dile getiren basından sorumlu başkan yardımcısı Yakup Ataş, üreticilerin bu konuda bilgilendirilmesi için tarım ilçe müdürlüğünden gerekli çalışmaların yapılmasını istedi. Ataş, 3 Temmuz'da başlayıp 1 Ağustos 2012'de sona erecek projeyle ilgili tarım ilçe müdürlüğünden üreticilerin bilgilendirilmesini istedi.

Kırsal destekleme programında üreticilerin faydalanmaları için gerekli bilgilendirmenin internet ve sms yoluyla yapıldığını açıklayan Bandırma Tarım İlçe Müdürü Sefa Uyar 2011 yılında il genelinde bu proje için 5 milyon 200 bin TL kaynak ayrıldığını, bunun 578 bin 227 TL'sinin Bandırma'lı üreticilere verildiğini söyledi.

2012 yılında proje için aktarılacak olan kaynağın ise yapılacak müracaatlara göre değişeceğini dile getiren Uyar, bakanlığın kırsal yatırımları destekleme projesi kapsamında 27 değişik türden ekipmana destek verdiğini açıkladı.

Ataş, Tarım İlçe Müdürü Sefa Uyar'a 2012 yılı hasat durumunu sordu.

2012 yılında hububat rekoltesinde bir önceki yıllara göre gözle görülebilecek oranda rekolte ve kalite artışlarının olduğuna dikkat çeken Tarım İlçe Müdürü Sefa Uyar, bunda süneyle yapılan toplu mücadelenin etkisi olduğunu açıkladı.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı